Selectează o Pagină

FOTBALUL

UTILIZAREA METODELOR CRAIOVEANU

Metodele Craioveanu Aplicate în Fotbal

de | Apr 17, 2018 |

1/ Pot gestiona timpul liber al jucatorilor, in mod discret fara a rani orgoliul jucatorului, in acest fel asigur un climat favorabil, mai ales in teren si in vestiar. Se tot bate moneda pe comportamentul jucatorilor in vestiar si ma refer la acte de indisciplina etc. Aceste situatii pot fi realizate relativ simplu prin investirea unei comisii din cei mai vechi jucatori, mai ales familisti si cu rezultatele cele mai bune in teren. Acesti 4 sau 3 jucatori pot rezolva problemele din vestiar in majoritatea cazurilor, fara a mai apela la organele de conducere a clubului. Pot creea jucatorul de top, pe care nu poate, sa/l opreasca nici un jucator advers decat prin fault grosolan ,care atrage eliminarea jucatorului, deoarece este ultimul aparator, sau portarul care trebuie sa/l i/a in brate si astfel este eliminat luand / crtonasul rosu/.

2/ Pot scoate din starea de stress sau panica un jucator,( care de regula este indispensabil acelei echipe) care a gresit grav intr/o partida de fotbal mai ales in pauza dupa prima repriza, atunci cand jucatorulu este blocat de stress sau panica, de gafa comisia.

3/ Pot gestiona excesele jucatorilor si ma refer la jucatorii care sar la bataie pe teren, gesturi nesportive adresate jucatorilor adversi , arbitrului, antrenorului sau suporterilor indiferent de obtiunea acestor suporteri, cat si alte gesturi obscene, care pot fi vizionate si nu trebuie afisate publicului si spectatorilor sau suporterilor.

4/ Pot antrena jucatori dupa metode originale, la un nivel de inalta performanta conform „Conceptului Craioveanu”, care are in componenta sa „Metodele Craioveanu”, ce reprezinta cele mai performante metode tehnice de top, cu dozarea efortului jucatorilor, pentru a nu mai exista jucatori decedati pe teren ca: Haldan, De Foee, Farcasi, etc.

5/ Antrenamentele se vor face cu utilaje create de subsemnatul, aparatura de nivel de top, pe plan Mondial si European, in premiera!

6/ Pot pune in aplicare in tara sau in strainatate utilaje pentru arbitri interni sau internationali, utilaje pentru corectarea greselilor de arbitraj, involuntare sau voluntare! chiar in timpul partidei, astfel arbitri nu mai au posibilitatea de a face greseli. (Findca vor intra sub incidenta comisilor de arbitraj). (In contextul cand se vrea!!!!).

7/ Pot pune in aplicare si dotare un stadion cu utilaje, de cel mai nou nivel, Mondial si European, utilaje pe care nu le au in dotare nici un stadion din lume sau Europa.

8/ Jucatori care se antreneaza dupa „Metodele Craioveanu „, la varsta de peste 28 ani, sau care au anumite afectiuni, sau jucatorii, care nu mai pot face fata / la partidele de inalta performanta/ ,vor avea o cariera, decenta si chiar elevata astfel fotbalul creind si cetateni cu profesii onorabile. Pot inlocui suporterii cand echipa este penalizata; (jucatorii nici nu/si vor da seama ca nu au spectatori) /fara spectatori/, la care F.I.F.A sau U.E.F.A. nu vor avea comentari. Desfasurarea partidei va fi la fel ca o partida normala cu suporteri.

9/ Pot reduce convalescenta unor jucatori care au fost accidentati si operati. (Timp de refacere mai mic cu 30-50% ) premiera Europeana.

10/ pot creea climatul favorabil si eliminarea exceselor suporterilor din stadioane si din afara stadioanelor, prin metode originale si de top si cu depistarea rapida a suporterilor sau huliganilor, putini la numar cu o precizie de 100%, ce creaza distrugeri, pagube materiale importante cluburilor (amenzi, suspendari ale terenului etc) si conflicte in stadioane si in afara lor , indiferent daca huliganul este din Capitala provincie, are abonament, pasaport etc, se va sti cu precizie identitatea lui chiar daca este mascat, (cu utilaje de top).

Mai am multe posibilitati, dar metodele de aplicare efectiva le voi pune eu in aplicare in functie de motivatie. A trecut vremea cand uni patroni, antrenori sau directori tehnici de cluburi spun pe toate posturile si radiourile nationale si nu numai, „Ca ii vom bate, le vom da o caruta de goluri, sau inca ne laudam cu Generatia de Aur” , dar pe teren, nu putem confirma cele spuse!!!… Domnilor in fotbalul de performanta, este nevoie de competenta si initiative reale si nu de laude. Daca se vrea intradevar sa se ajunga intr-o cupa Europeana, sau la campionatele Europene sau Mondiale atunci, obligatoriu trebuie sa formezi o echipa din; antrenor + antrenor metodist. Numai in formula aceasta poti sa accezi in elita fotbalului European si Mondial, deoarece majoritatea antrenorilor au „Licenta Pro” de acum 10 sau 20,30 de ani. Sunt sigur ca „Federatia Romana” sau alte „Federatii”, au abservat ca jucatori de renume ce acum au statut de antrenori, nu au confirmat. (O lacuna a cestor mari jucatori ” fiind orgoliul prea mare).

(Aceste cazuri sant similare cu cele ale unui profesoror eminent, dar care nu are vocatia de a preda si elevii nu inteleg . Nu stiu inca daca F.R.F, sau alte Federatii, au organizat cursuri de reciclare pentru fotbalul actual si de top. In fotbalul modern cea mai grea misiune este pentru antrenorul metodist, deoarece sarcinile cele mai mari revin metodistului si nu antrenorului deoarece nu se stie daca antrenorul este la curent cu metodele de top ale metodistului). Ma voi referi la un aspect neplacut pentru mine si acelor oameni elevati din fotbalul intern si international: Majoritatea patronilor, presedintilor de club si ai antrenorilor de cluburi au impresia ca daca importa jucatori straini ,vor avea echipe redutabile !, gresit, ca in majoritatea cazurilor se importa jucatori cu anumite „TARE”, pe care le vor constata dupa semnarea contractului ,de regula pe multi bani. O demonstratie ca am dreptate o constituie partida de fotbal C.f.R, Cluj –Bayer-Minchen, unde pur si simplu echipa germana a persiflat echipa C.F.R-ului la Cluj, cu toate vedetele pe care le-a adus patronul Pascany. Aceste situatii se datoreaza faptului, ca unii antrenori nu pot aduce jucatorii autohtoni la un standard de top, desi jucatorii romani au calitatiile genetice cele mai bune. (cu factorul de inteligenta 4, in timp de cei din Europa au factorul de inteligenta 2)-No-coment. Cea mai comica situatie este cand un jucator care este in situatii foarte favorabila de a marca gol, lufteaza, suteaza in afara cadrului porti, apoi se trage in portar, dupa care se preteaza la gesturi ridicole ca: i-si da cu pumni in cap, se arunca pe gazon.

lasand impresia ca a fost doar o intamplare si nu faptul ca nu a fost serios la antrenamente, ca a pierdut nopti cu bautura sau femei si la meci a venit cu o conditie fizica slaba si obosit. Sunt multi oficiali sau antrenori care-si barfesc colegii antrenori si nu stiu de ce o fac?.
Este foarte simplu sa constati valoarea antrenorului, „dupa rezultate”, nemai fiind nevoie de comentari sau unele insulte, practicate chiar si de unii oficiali sau antrenori pe la posturile Tv.  Ar fi foarte bine daca cei vizati s-ar gandi ca acest comportament lasa urme, greu de sters in imaginea nationala si mai ales internationala.

Inca un aspect deplorabil, este momentul cand se pierde partida, iar antrenorul sau jucatorii dau vina pe „GHINION” si nu pe calitetea antrenamentelor sau vietii nesportive, pe faptul ca a pierdut timp jucand mingea in terenul propriu, sau cand sant condusi pe tabele se scor , ei faulteaza in atac, pierzand mingea care se afla deja in careul adversarului, scot mingea in afara terenului, se i/au la batae, se scuipa, primesc cartonase galbene sau rosi nejustificat, apostrofeaza arbitrul, si alte asemenea acte de indisciplina in teren, in loc sa/si vada interesul. In fotbalul de performanta nu exista „GHINION”, exista lipsa conditiei fizice , lipsa matodelor tehnice la antrenamente, lipsa pregatirii psihologice a jucatorului inaintea intrarii pe teren si mai ales monitorizarea jucatorului in timpul liber (intr-o maniera discreta). Deasemenea lipsa dotarii cu aparatura speciala de top, pentru antrenarea jucatorului, la un nivel de top si nu de stilul curent, de; natio-tie,- dami-o, mie, gata azi am terminat antrenamentul. Accesul in Cupele Europene, la Campionatul European sau Campionatul Mondial presupune multa munca, responsabilitate si competenta etc. Dupa parerea mea pentru ca fotbalul din Romania sa ajunga la un nivel European, trebuiesc luate masuri energice si ma refer la faptul ca salariile jucatorilor, stafului tehnic, arbitrilor, etc este confidential.

Acest lucru este foarte daunator, deoarece omoara concurenta intre jucatori, se fac abuzuri, jocuri de culise, aranjamente posibile cu arbitri ca sa nu mai vorbim de evaziunea fiscala ce nu poate fi urmarita. Ca am dreptate o stie toata lumea din fotba, Ex. Arestarea unor arbitri si chiar al sefului arbitrilor, cat si altele, ca; Invitarea la D.N.A. a insasi presedintelui F.R.F si a Presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, cat si a altor personalitati din conducerea Federatiei Romane de Fotbal. In Aceste conditii mai speram sa ne calificam intr/o Cupa Europeana, sau la Campionatul European si Campionatul Mondial?.

Dupa parerea mea trebuiesc schimbari structura si substanta pentru a accede in cupele Europene si a campionatului European si Mondial. Numai cand vor fi transparente salariile jucatorilor si antrenorilor, se poate vorbi de un sistem de concurenta eficient, intre jucatori. Una dintre cele mai mari greseli ale patronilor si antrenorilor, este oferirea de salarii mari jucatorilor, in loc sa ofere salarii mai mici si prime de joc substantiale, astfel marind concurenta si calitatea jocurilor pe teren la nivele mult superioare intre jucatori. Pot forma o echipa (numai din tineri romani), ce pot juca orice meci , indiferent de numele echipei care sa fie egala dupa un an cu orice echipa de top si sa paricipe la orice finala din „Cupele Europene” sau „Campionatul European si Campionatul Mondial”. Deasemenea pot inbunatatii radical echipe din „Hambalul Masculin si Feminin” ,la fel si in Baschet, Volei, Box, si Local Kombat, tenis de camp Hochi pe ghiata, deoarece am studiat aceste sporturi si am constatat individual si pe echipe deficientele fiecarui jucator sau echipe in parte, etc. Astfel pot duce orice echipa spre tintele finale; castigarea campionatului sau a cupelor in care vor avea acces.

In continuare va ofer unele posibilitati si obsevatii personale asupra unor jucatori de fotbal. Cateva posibilitati pentru jucatorii ce vor fi formati de mine.

1) Jucatorii vor evolua la un nivel inalt si constant timp de 90 de minute (fara caderi de forma)

2) Nu vor rata cu usurinta , atat loviturile libere cat si suturile spre poarta ce deriva din combinatii in apropierea portii. (Randament neatins la oricare club din Europa). (Specializari deosebite cu implicarea Subconstientului ,jucatorului)

3) Antrenamente ce vizeaza slefuirea reflexelor conditionate native si perfectionarea lor. (aplicabile si in ”tenis de camp, box, hambal, baschet” si cu programe speciale de top in vederea ”atingerii marilor performante”, deoarece conceptul de antrenare este cu totul deosebiit , de cel clasic si altele, care vor fi discutate ulterior si la obiect in vederea selectionarii ,celor mai valoroase talente , din Romania si si/n Europa. ( si la acest capitol al tenisului de camp, cat si la celalalte discipline ca ”hambal, baschet, tenis de masa, ”am prevazut utilaje specializate ; pe domenii.
4) Vor realiza combinatii rapide si eficiente (stiluri multiple cu caracteristici de top)
5) Verificarea si indreptarea si perfectionarea spectrului vizual al jucatorului pentru o vedere

performanta /180 g, (footbalal)
6) Antrenamente cu mingea pentru fixarea in memorie a distantelor aleatoare de pase.
7) Antrenamente speciale pentru formarea reflexelor de precizie la lovirea mingei cu capul.

(utilaj)
8 ) Precizia suturilor la poarta cu ajutorul utilajelor Craioveanu (premiera Mondiala)
9) Pregatirea atacantilor, mijlocasilor si chiar a fundasilor pentru a executa lovituri libere in stil

parabola cu unghi dirijat dupa metoda 27 si 37 (in stil Craioveanu,) ceea ce duce la o mare precizie, similara cu follya – secca (in trei stiluri originale si de ultima ora), dar mai complexa, deoarece lovitura poate fi dirijata in functie de unde se doreste ca mingea sa ajunga in poarta cu mare precizie. In prealabil aceste lovituri speciale fiind explicate teoretic jucatorilor, (pentru ca jucatorul sa realizeze mental intai, cum si felul in care sa loveasca mingea).

10) Pozitionarea si plasamentul fundasilor pentru a respinge si devia loviturile de cap ale adversarilor (cu eficienta maxima si cu invatarea traiectorilor si efectelor, ce o poate lua mingea pe toate traseele si unghiurile, loviturilor de cap). Efecte imprimate mingiei cu capul – pe toate directiile . (cu prezentarea teoretica si practica in fata jucatorilor indiferent de nivelul jucatorului)

11) Driblinguri speciale si pase cu calcaiul (cu efect de top) deoarece atacantul nu poate fi oprit de portarul advers, de cat prin fault grosolan care atrage automat cartonasul rosu. (utilaj si metoda de top, Craioveanu)

12)Antrenamente speciale (element de noutate) ce se refera la omogenizarea cu mare precizie a jucatorilor.

13) Metode speciale ce se refera la reducerea accidentelor, cu recuperare rapida, (super metode)

14)Diferite pozitii ale portarului care in anumite situatii sunt obligatorii, (pozitii absolut noi cu efect major). Prin procedee speciale portarii vor invata sa intuiasca traiectoria balonului care vine catre poarta cu o precizie de 90% (metoda de top 5).

15) Suturi cu efecte speciale cu alura de parabola in stil Craioveanu, (draif efect si rever efect), (pe romaneste, cu latul sau ristul, cu o alura de 20-60 grade, executate de uni jucatori; (draif efect, in stilul englezului Bekamp si brazilianului Ronaldo ce poate executa ambele stiluri, mare finete si spectacol!!).

16) Devieri subtile ale suturilor din fata portii in stilul fostului fotbalist englez Boby-Charton si recent –Mutu – in meciul Romania – Cehia (remarcabila eleganta), Invatarea unor driblinguri similare, in stil; Ronaldhnio

17) Masuri speciale pentru ridicarea formei jucatorilor inainte de meci. (Masuri cu caracter logic si practic), masuri de reabilitare a jucatorilor ponderali, cu stari, de stress, panica, blazare, oboseala fizica, stari de oboseala si tupeu (folosit gresit).

18) Efecte si driblinguri speciale in care atacantul nu poate fi oprit decat prin fault, grosolan, situatii mai ales in careul adversarului, (efecte de spectacol 100 % in totalitate noi, ne mai fiind folosite intr-o partida de fotbal pana in prezent).

19) Sportivi antrenati dupa –Metodele Craioveanu – nu vor avea niciodata crampe musculare in teren. Procedee speciale.
20) Metode de hipnotizare aparenta, cu distragerea atentiei adversarului – dirijarea mingei

diametral opus –
21) Metoda moderna pentru aranjarea zidului in cazul loviturilor libere, unde portarul va sti

precis traiectoria mingiei.
22) Scheme tactice pentru folosirea judicioasa a paselor cu capul si punerea in situatii de gol. 23) Ansamblu de scheme pentru a marca goluri cu elemente neconventionale. Genunchi,

calcai, etc
24) Metode de exersare si explicatii teoretice la tabla, unde prezenta este obligatorie, indiferent

de nivelul jucatorului. (Analizarea tuturor greselilor dintr/un meci.)
25) Metode pentru rezolvarea aspectelor nocive din viata particulara a jucatorilor. (bautura,

nopti albe…..scandal etc.- in cazul jucatorilor de valoare -) (metode discrete fara ranirea orgoliului jucatorului).

26) Metode originale pentru; slabirea rapida a jucatorilor ponderali, (fara efecte secundare, dar performant)

27) Metode moderne pentru vitalitate, cu 24 de ore inaintea partidei pentru jucatori.

28) Renuntare la cantonamente obositoare indelungate din motive complexe pe care la voi descrie ulterior.

29) Una din cele mai importante metode este consilierea psihologica moderna a jucatorilor dupa metoda speciala Craioveanu. ( cea mai moderna metoda fara efecte negative).

30) Aceasta metoda se refera la scoaterea jucatorului din stress, sau stare de panica etc, mai ales atunci cand jucatorul greseste grav; in prima repriza ; deoarece in pauza dintre reprize, (in cele 15 minute), jucatorul poate fi reabilitat complet, de exemplu autogol sau pase gresite la adversar, lovirea unui jucator in careu, care au ca rezultat , sanctionarea de arbitru cu lovitura de pedeapsa, sau lovitura de la de la 11 metri etc. ( Aceasta metoda va fi in premiera mondiala)

31) Renuntarea la penalizari pecuniare a jucatorilor, care au, efecte contrare, cu mari implicatii psihologice.

32) Cele mai noi metode care se refera precis la suporterii agresivi, vezi anexa-1-!).

33) Metodele ”Craioveanu” cele mai moderne ce rezolva situatia atunci cand se joaca un meci (fara suporteri in stadion) (penalizari  UFA, FIFA etc.).

34) Repararea gazonului distrus ,din fata portii, in 2 zile ,iar la urgenta intr/0 zi.

35) Posibilitatea de a se juca meciul in orice conditii de vreme, inclusiv ploi, ceata .. (cu echipamente speciale).

36) Romania ar putea folosi „Testul YoYo” Programul pe calculator ce pune in evidenta nivelul de concentratie a oxigenului in plamani, capacitatea de efort a fotbalistului de performanta si unele semne ale functionarii cordului, astfel antrenorii pot alege cei mai sanatosi si rezistenti fotbalisti, folosit in Danemarca.

IV) Metode pentru descoperirea tinerelor– talente – foarte rapid cu aplicarea tehnologiei Craioveanu

V) Utilaje originale, (unicate, de inalt nivel tehnic) ce au o pondere de maxima importanta in economia de timp si in ridicarea nivelului tehnic pentru toate nivelele de jucatori, inclusiv jucatorii de top.

Unul din cele mai importante obiective ar fi ; ca sa putem sa implementam in gandirea jucatorilor deja, antrenati dupa ”Metodele Craioveanu”,gandirea de 3G, 4G, si ulterior spre maturitate ”5G”. In cazul cand se reuseste, acest lucru ,”se va obtine jucatori cu performante de exceptie.

Partea a doua numai la cerere.

La ori ce ora pot prelua o echipa din divizia /A/ si o pot duce pana in finala unei cupe Europene, daca eu selectionez jucatorii. Nu voi folosi nici o data jucatori straini ,ci numai jucatori autohtoni, incepand cu varsta de 17 ani pana la maximum 20 de ani.

Cateva reflexi asupra echipelor de fotbal din Romania si din Europa.

In primul rand ma voi referi la selectionerii echipelor /Nationale si Europene/

Metodele de informare ale selectionerilor sunt deficitare, deoarece selectionerii, nu au o participare la fiecare meci al diviziei “A” si la prea putine meciuri, interne si internationale din cauza timpului, si nu cunosc metode noi (si aparatura moderna de top ), pe plan European si Mondial, pentru a selectiona, real si eficient jucatorii cei mai in forma penru meciurile /Nationalei/tarii respective. (nivel de informatii mai mult decat modest). Selectioneri si antrenorii nu acorda atentie metodelor moderne de psihologie, testare mentala si logica a jucatorului pentru selectionare. La fel nu acorda atentie celor mai noi metode de tehnica de top pentru antrenori de fotbal si metode de pedagogie cu punerea in practica pentru a sti real cum trebuie pregatit un jucator de fotbal, in cadrul unor metode deja studiate. (de ex: perfectionarea reflexelor conditinate native in reflexe specializate ce de regula sunt predate de antrenori metodisti). Important; Selectioneri, antrenori, nu au ajuns sa cunoasca psihologia jucatorilor pentru a gestiona timpul liber al jucatirilor.( vezi ;„Metodele Craioveanu”), metode discrete, jucatorul nici nu-si da sema si nu este ranit in orgoliu propriu. Un factor de importanta capitala este: ca; (antrenorul), metodistul sa poata forma tinerii jucatori de fotbal dupa metode de top bine stabilite; sa invete jucatorii sa aibe performante; de ex; in sprinturi, (alergare) la inceput 12” pe 100/m, la 11” pe 100/m si sa ajunga la 10,5” pe 100/m si in cazul unui jucator exceptional la 10,2” pe 100/m, cumulat cu ruperea ce ritm. Unele deficente constatate de mine la echipele de fotbal sunt: Lipsa de cunostinte a jucatorilor in ce priveste efectul de spectacol si nivel tehnic /rupere de ritm/, nu stiu lovi mingea cu capul precis, nu stiu sa puna stop la o minge care ajunge la el, nu dau pase precise si lipsa de logica in momentul cad stiu ca nu poate pasa precis pe distante mari, sa paseze, langa cel mai apropiat coechipier, ( lipsa aparatelor de top) suteaza la poarta ori la nimereala ori in portar ori sutul este previzibil si mai si fac gesturi ca; lasa nu-i nimic, se mai intampla si ce daca!!, asa se pierd faze importante muncite de colegii lui . Mai sunt dese manifestari ce n-au nimic comun cu fotbalul, dar care fac rau jucatorului. Aceste manifestari chiar daca nu sunt pe teren contribuie nagativ la mentalitatea de om simplu care la un moment dat este si fara discernamant ca; zorzoane, tinichele, lanturi, frizuri excentrice, porecle imprumutate din strainatate ca regele, fiorosul, magnificul, printul, ce sa mai spun de nopti pierdute cu femei si bautura care afecteaza direct conditia fizica si mentala a jucatorului. Prof.Hamaroff a explicat ca cei 100 de miliarde de neuroni ai uni creer isi pierd cel putin 25% din neuroni atunci cand se foloseste alcolul ,un an sau doi in functie de caracteristicile genetice ale fotbalistului. Astfel apar starile de panica, ezitarea de a lua decizii instantane, reflexe conditionate intarziate, cumulata cu o oboseala mentala permanenta si in jur de 40/ 50 de ani apare sigur , fenomenul boli „Altzhaimer” ,). Ex; Niculescu, Zicu si Printul de la “Dinamo” etc. Iar cand au meci sunt obositi si nu sant in stare sa faca presing si sa se implice in defensiva, lasand tot greul pe fundasi si portar. Dar daca sunt transferati la o alta echipa, atunci se odihnesc o perioada de timp scurta ,fara acele excese si joaca fotbal adevarat ca sa demonstreze ce gresala a facut clubul care a renuntat la serviciile lui, dar uita ca inainte de a fi transferat, statea numai prin restaurante ,de fotbal ce sa mai vorbim. (“Un aspect deplorabil, al unor jucatori lipsiti de bun simt, logica si nepasare este aspectul: Jucatorul scoate mingea in aut intentionat si repetat, trimite pase inapoi spre propria poarta face fauturi nejustificate in fata portii adverse, simuleaza lovituri in careu utilizand scheme melodramatice, uitand ca echipa sa a facut efort ca mingea sa ajunga in acea pozitie favorabila, pentru a o fructifica si mai ales cand echipa sa este condusa pe tabela de marcaj”.) Acest timp pierdut de jucatori putand fi folosit chiar si in timpul liber la corectarea greselilor din teren ale jucatorului. Dumneavoastra veti spune probabil la fel ca un antrenor pe care nu il numesc, care spunea; dar ce eu ii pot pazi? ce fac ei noaptea? Raspuns; Nu domnule antrenor, nu trebuie sa-i pazesti noaptea! Sunt masuri discrete conform “Conceptului Craioveanu “ (si principiul Walddorff) pe care nu l-ati citit la timul cuvenit, material ce l-ati primit de la domnul Gigi Netoiu. Si totusi a-ti retinut ceva!! Sa va plimbati cu camera de luat vederi prin tribune, din cauza ca ati avut impresia ca santeti cel mai bun. Oare asa sa fie !! A-ti castigat o cupa Europeana sau macar a-ti jucat o finala Europeana?. Ce sa mai spun de felul cum se executa suturile la poarta !! Oare unii antrenori care vorbesc de suturi in stil, folia – seca , draif effect , rever effect, stiu sa le explice jucatorilor tineri, intai grafic si pe urma practic ? Ce sa mai spun despre jucatorii care se dau loviti ca sa i-a salariu, fara sa-si mai bata capul, deci fara efort. Unii antrenori care chiar daca muncesc foarte mult, factorul de calitate tehnica este modest. Astfel acesti antrenori ca sa acopere lipsurile tehnice spun; ca au multi jucatori accidentati. (Intr/o echipa formata de mine, nu ma voi folosi de ”scuze” am multi jucatori accidentati). Eliminarea starilor superficiale si formarea la jucator,

a fi fayr-playului, de a nu mai fi egoist si a cauta sa marce gol, indiferent daca colegul sau este in situatii mai favorabile de a marca gol, poarta fiind goala. Iarasi o situatie foarte grava este; atunci cand jucatorul se ia la harta cu jucatori sau arbitri. Aceste manifestari trebuiesc pedepsite foarte dur, deoarece aduc prejudicii echipei respective prin acumularea de cartonaje galbene sau rosii, in functie de infractiune si nu de poutine ori cei mai buni jucatori sant chiar provocati, de jucatorii adversi si cate o data, chiar de arbitru in vederea eliminarii de regula a celui mai bun jucator, astfel echipa respectiva putand fi invinsa mai usor, si in partida urmatoare, cel mai bun jucator nu joaca din cauza cartonaselor galbene acumulate sau a cartonasului rosu. Unul dintre aspectele grave in viziunea mea este, amestecul patronului si actionarilor in selctionarea subiectiva a jucatorului sau formarea echipei cu anumiti jucatori impusi de patron in functie de viziunea proprie a patronului sau a unor obligatii , sau de alta natura. Aceste aspecte sunt foarte grave care de obicei se soldeaza cu esecuri si pierderea prestigiului clubului si a unor sume considerabile . Un aspect nociv pentru Romania este; faptul ca se importa jucatori straini cu “TARE” multiple. Domnilor!! Romania are destui tineri sanatosi mental si fizic!!. Nu credeti ca ar fi mai bine sa creem fotbalisti autohtoni ?. (care din punct de vedere genetic sunt cei mai buni din Europa). Ex: Simbolul Clubului Dinamo si cel mai elevat antrenor al Romaniei este Domnul General Cornel Dinu, care s/a nascut o data cu clubul Dinamo (62 de ani). La fel a spus si domnia sa ca este de preferat jucatori autohtoni, din motivele prezentate anterior si mai sunt si alte motive deosebit de importante. Desigur nu am loc in acest sait pentru a explica in detaliu toate “Metodele Craioveanu” si mai ales metodele practice de aplicare care au un trend bine stabilit, programul pentru fiecare jucator fiind nominal pe calculator. Aceste metode la care am lucrat 30 de ani au valoare de aplicare pe teren si in scolile unde se obtine licenta –PRO –in oricare din scolile din Europa. Domnilor !!! Fotbalul international nu asteapta fotbalul din Romania sa fie la acelasi nivel. Trebuiesc luate masuri de F.R.F si de cei mai competenti antrenori si metodisti ca fotbalul intern sa fie la nivel European, deoarece pana si RUSII au echipe de fotbal mai bune. Trebuie sa recunosc ca sau facut progrese in fotbalul din Romania dar nu la nivelul de top din fotbalul, Italian, Englez, Spaniol. Domnilor Antrenori si Specialisti ai – Organelor de conducere ai F.R.F.- Romania prin aplicarea “”Metodelor Craioveanu” pot avea echipe de fotbal de top care vor face fata cu succes oricaror echipe din Europa si pot castiga orice cupa Europeana.

Concluziile mele personale fata de fotbalul intern si European.

In primul rand ma voi referi la situatia actuala cand echipele din Europa si din campionatul intern care au in componenta jucatori din mai multe tari, astfel devenind echipe multinationale . Aceasta situatie creeaza multe probleme deoarece acesti jucatori sunt oferiti de cluburile din tara lor din diferite motive; deobicei neortodoxe si care de regula au o gramada de tare si in cele mai multe cazuri echipele respective au vrut sa scape de acesti jucatori si au spus in sinea lor, ca mai luam si niste bani. In acelasi timp antrenorul care primeste jucatori straini trebuie sa tina cont de genul jucatorului si din ce grupa de popoare face parte. De ex: Jucatori din popoarele nordice; jucatori muncitori, cu o tenacitate deosebita pentru un lucru bine facut si in plus cinstiti. 2- Jucatori latini; jucatori foarte iuti cu un sprint deosebit de novator, cu nivel tehnic ridicat, cu o bogata fantezie in schemele de joc si find posesorii ruperii de ritm, certareti, buni actori, tupeisti etc. 3-Jucatori caucazieni, jucatori foarte ambitiosi cu o buna doza de rautate, atletici, iuti si rezistenti. 4-Jucatori de culoare; jucatori atletici care simt mai putin loviturile primite, rezistenti la efort, greoi, tupeisti cu arbitri, buni in a trage la poarta, (suturi deobicei puternice) si cate o data altruisti si o buna parte din ei cu o tehnica rudimentara, la inceput /Limba/. Domnilor ; ca sa antrenezi acest conglomerat de jucatori se impune cunostiinte serioase de Psihologie, Pedagogie, sa cunoasca principiu -Waldorf -, sa stie sa gestioneze discret timpul liber al jucatorului, sa cunoasca aparatura de top si sa le aplice in antrenamente. Tehnica individuala pentru jucatorii mentionati mai sus dupa un program pe calculator pentru fiecare individ. Nu stiu cati antrenori poseda aceste calitati si care sunt. dar daca sunt ii observi prin rezultate. Parerea mea personala este ca Romania trebuie sa fie exportatorul de jucatori in Europa si in lume si nu importatorul, deoarece avem toate conditiile necesare pentru a creea jucatori de top si ai vinde peste hotare dupa varsta se 24, 25 de ani, cand incep sa aibe si alte axtivitati, ca reclame etc, ce duc la neglijarea in parte a performantelor sportive. In viitorul apropiat cele mai valoroase echipe de fotbal vor fi cele care care vor fi conduse si de un antrenor metodist. In Romania antrenori de inalta tinuta profesionala sunt dupa parerea mea , Domnul Cornel Dinu, ce are si o licenta in /Drept/, Emeric Ienei, Mircea Lucescu, Puiu Iordanescu, ceilalti antrenori nu au castigat nici o -Cupa Europeana- sau alt trofeu. In perceptia mea cei mai valorosi antrenori sunt acei antrenori care formeaza ei jucatori si nu ii cumpara, astfel dovedesc real cunostinte temeinice pentru formarea jucatorilor de elita.

In alta ordine de ideii Conceptu Craioveanu mai contine :

1. Aparatura pentru -Arbitrajul Intern si International- la un nivel de top 2. Aparatura pentru Stadioane ultramoderne , premiera mondiala
3. Aparatura pentru depistarea tinerilor talentati, rapid, o saptamana.

4. Aparatura pentru specializarea jucatorilor de top si economia de timp la antrenamente. Premiera Europeana

5. Aparatura pentru jucatori de top care maresc precizia suturilor si specializeaza reflexele conditionate .

6. Capitolul Industrie este destinat, economiei Romaniei, cu scoaterea din criza economica in cel mult trei luni. Valabil si pentru ori ce tara sau trust international.